Online behandling af angst og depression

 

Internetpsykiatrien er et landsdækkende gratis behandlingstilbud, hvor du kan få behandling for angst og depression over internettet. Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.
NB! Man skal være fyldt 18 år, for at gøre brug af tilbuddet.

Sådan er forløbet for dig, der ønsker behandling i Internetpsykiatrien

  • Du udfylder først et spørgeskema

Hvis du gerne vil i behandling, skal du først udfylde et spørgeskema, som du kan finde på Internetpsykiatriens anmodningsside.

  • Internetpsykiatrien tager kontakt til dig

Hvis du opfylder kriterierne for behandlingen, bliver du inviteret til en videosamtale med en psykolog. Videosamtalen varer 1-1½ time og foregår via webkameraet på din computer eller tablet.

  • Behandlingen varer 10-12 uger og foregår i et computerprogram

Igennem behandlingsforløbet vil du være i kontakt med den samme psykolog, som deltog i den indledende videosamtale. Kontakten foregår skriftligt eller over telefonen. Behandlingen vil typisk vare 10-12 uger, hvorefter behandlingen afsluttes med endnu en videosamtale.

  • Indholdet af behandlingen bliver mellem dig og din psykolog

Når behandlingen er afsluttet, får din egen læge besked om behandlingsforløbet og om din tilstand og udbytte af behandlingen. Selve indholdet af behandlingen bliver mellem dig og din psykolog. Vi har som ansatte i sundhedsvæsenet tavshedspligt.

  • Videosamtaler og behandling foregår via en sikker forbindelse

Videosamtalen og den efterfølgende behandling i computerprogrammet foregår over internettet via en sikker forbindelse.

Læs alt om Internetpsykiatrien på deres hjemmeside