Parkeringskort og rollator med mere

Marianne Vinther, socialrådgiver
  • Parkeringskort søges hos handicap-organisationerne.
  • Andre hjælpemidler søges hos egen kommune. 

(Indholdet her er produceret i forbindelse med diagnosen hjertesvigt om terminal fase, men indholdet har generel relevans)

Parkeringskort:

Et parkeringskort kan søges igennem handicaporganisationerne. Parkeringskortet giver adgang til handicapparkeringspladserne, sådan at hvis man har problemer med at gå, ikke skal bevæge sig langt væk fra sin bil.

Rollator, kørestol, badetaburet, plejeseng med mere:

Der er flere ting, som man kan søge om hos sin kommune, når man er terminal (for hjertesivgtpatienter i NYHA3 og NYHA4). Det kan være en handicapbil til både erhverv og trivsel. En kørestol og rollator, som kan give større mulighed for transport af sig selv, og samtidig kan ens pårørende også transportere en nemmere. Det kan være i forhold til indretning af boligen – for eksempel en badetaburet, toiletforhøjer og forskellige greb. Det giver muligheden for at spare på kræfterne. Der kan søges om en plejeseng og sengegalge, som kan være brugbare, når man vil spare på kræfterne.

Se også vidoen "Kom ind og ud af bilen".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.