Sådan fjernes clips fra såret på hoften

Hanne Andersen, sygeplejerske
  • Trådene eller clipsene i operationssåret skal sidde ca 14 dage. De kan fjernes af en læge eller sygeplejerske. Et døgn efter at tråde eller clips er fjernede, kan du gå i bad.
  • Måske hæver dit ben, det varer nogle gange et par måneder, før hævelsen forsvinder.

Herefter kan såret brusebades og vaskes med uparfumeret sæbe. Operationssåret vil langsomt ændre udseende og blive et mindre tydeligt ar. Arret skal beskyttes mod solen det første år efter operationen. Det er normalt at det opererede ben hæver. Det kan være hele benet, underben eller fod. Hævelsen skyldes dels påvirkningen efter operationen, og dels at din måde at gå på ikke er helt som normalt de første måneder. Hævelsen aftager og forsvinder efter 3-4 måneder.

For at begrænse hævelsen, er det vigtigt at veksle mellem aktivitet og hvile i løbet af dagen. Aktivitet kan være at gå en tur, venepumpeøvelser og træningsøvelser. Når du hviler skal benet op på puder, så det kommer over hjertehøjde.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.