Set i bakspejlet ville jeg have valgt anderledes

Søs Vinther, har PTSD og borderline

Søs Vinther har diagnoserne borderline og PTSD. Hun har tre børn. Hvis hun havde kendt til diagnoserne før, hun fik børn, tror hun ikke, at hun ville have fået børn - for børnenes skyld.

Havde måske valgt anderledes

Søs tror, at hun ville have valgt anderledes, hvis hun havde kendt til diagnoserne før hun fik børn. Hun elsker alle sine børn, men hun ville gerne have undgået at byde dem den samme barndom, som hun selv har været igennem. Og det er hun desværre kommet til, hvilket især er gået ud over den ældste datter. 

Børnenes opvækst

Hendes ældste datter blev født med en spiseforstyrrelse. Da hun var seks år gammel valgte Søs frivilligt at sætte hende i familiepleje. Hendes søn boede hos sin far, og den yngste hos Søs, indtil hun var seks år. Og så kom hun i familiepleje. Hun flyttede hjem igen, da hun blev 15. 

Overskuddet til mine børn har bare ikke været der. Jeg ville have ønsket var anderledes, men det kan jeg ikke lave om på.”

Forholdet til børnene i dag

I dag har Søs ikke et mor-datter forhold til den ældste, men de kan snakke og have det godt sammen. Hendes søn har hun et nogenlunde godt forhold til. Den yngste har hun et uafklaret forhold til. 

Sammenlagt har jeg det meget godt med dem. Jeg ser mine børnebørn, som jeg rigtig gerne vil, og de giver mig lov til det. Det er jeg rigtig glad for.

 

Borderline: Betyder, at man har en personlighedsforstyrrelse. Det indebærer, at man kan have problemer med at styre sin impulser og følelser. Og man kan have svært ved at bevare et nært forhold til andre mennesker. Man kan også have svært ved at styre sit temperament og sin vrede, hvilket kan betyde, at man let kommer i konflikt med andre.

PTSD: en forkortelse for diagnosen Posttraumatisk Stress Syndrom, også kaldet posttraumatisk belastningsreaktion.