Skal helst have min familie omkring mig

Stefan Thomsen, 55 år, har kræft.

Stefan Thomsen har uhelbredelig kræft. Han er gift med Iben og de har tre børn sammen. Det betyder meget for Stefan at have børnene omkring sig – også selv om de larmer. Det er også gået op for ham, at han har stor betydning i deres liv – og at han gerne vil give nogle af hans livserfaringer videre til dem.

Referat af filmens indhold:

Vil gerne forstyrres af børnene

Dengang Stefan havde fået konstateret sygdommen og kom hjem fra hospitalet, så malede han huset færdigt. Ungerne gik og legede, råbte og skreg - og der var masser af ballade. På et tidspunkt tog Iben børnene og hunden med en tur i skoven - og de var væk i to timer. Da hun kom tilbage, så sagde han til Iben: 'Det må du altså ikke!' 'Men jeg troede, at det forstyrrede dig!', svarede hun. 'Jamen, jeg vil gerne forstyrres!' var hans svar. En halv times fred havde været ok, men to timer uden børnene var alt for længe. Stefan vil helst have børnene omkring sig. Også når de er så umulige, at han kunne ønske dem hen, hvor pebberet gror.

Stefan har stor betydning for børnene

Stefan har opdaget, at han har rigtig stor betydning for børnene. Den ældste er 14, og den yngste 10. Det har i høj grad været Iben, som har taget sig af dem i deres opvækst. Han har nu fundet ud af, at han også har stor betydning i deres liv -  også uden at han nødvendigvis tidligere har foretaget sig en masse ting sammen med dem.

Glædes over lave ting sammen med børnene

I dag glædes han over at lave nogle ting sammen med dem. Den ældste er for eksempel begyndt at hjælpe til med havearbejdet. Stefan synes, at det er superdejligt, at de kan have det sammen. Og den yngste er han begyndt at spille golf sammen med. Og det synes han også er rigtig rart.

Vil gerne give noget erfaring videre til børnene

Stefan har tænkt på, at hvis han var død pludseligt, ville han ikke have haft mulighed for at give det videre, som han gerne vil give videre. Det kan for eksempel være måder at leve i verden på eller måder at håndtere verden på. Og børnene kan jo sortere i hans råd, og bruge det de kan. Han vil meget gerne give noget erfaring videre, og det får man jo ikke mulighed for, hvis man er død, afslutter han.

 

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.