Skjulte min spiseforstyrrelse i mange år

Bokja Hansen, har haft en depression og en spiseforstyrrelse

Bokja Hansen har haft en depression. Hun har dog også haft spiseforstyrrelsen bulimi, siden hun var barn. I dag er hun blevet rask.

Haft spiseforstyrrelse siden hun var barn

Bokja har lige siden hun var barn haft spiseforstyrrelsen bulimi. Det var dog først, da hun blev indlagt som 39-årig, at hun fortalte nogen om den. I dag er hun kommet sig over den. 

Spiseforstyrrelsen forsvandt ikke bare

Behandlingen af spiseforstyrrelsen startede under indlæggelsen. Men en spiseforstyrrelse forsvinder ikke fra den ene dag til den anden, og det kunne være svært for hendes mand at forstå:

Den forsvandt jo ikke bare lige, selvom jeg blev udskrevet og kom hjem. Min mand tænkte, at jeg var rask, men det var jeg jo ikke. Jeg havde stadig den spiseforstyrrelse.”

Det tog et-to år at komme ud af det

Det tog et år eller to, før hun kom helt ud af det. I dag tænker hun overhovedet ikke i de baner. Det har været en sejr at komme så langt:

Det synes jeg bare er en sejr, fordi jeg har jo levet med det altid uden, at jeg har kunnet sætte ord på, at det var det, der har fulgt mig. Jeg har været rigtig godt til at skjule det – selv for min egen mand og mine børn.”

 

Bulimi:  En spiseforstyrrelse, der indebærer, at man overspiser og efterfølgende kaster maden op, for ikke at tage på i vægt.