Skjulte misbruget for min kone

Lars Petersen er alkoholiker.

Lars Petersen har haft et overforbrug af alkohol det meste af sit liv. Da han var gift kunne han i et vist omfang skjule sit misbrug for sin kone. Men hun har også været med til at begrænse hans misbrug.

Drak lidt hele dagen

Da han var gift, arbejde han i byggebranchen i København i et administrativt job. Han kørte hjemmefra ved fem-tiden om morgenen og kom først sent hjem. Det betød, at han kunne starte med at drikke i bilen på vej ind til arbejdet, drikke lidt på arbejdet, og drikke på vejen hjem – og samtidig nå at handle.

Drak om aftenen

Når han så kom hjem, så var hans kone træt. Hun gik hjemme et års tid, da sønnen var lille. Og så kunne Lars være helten, der sagde: ”Jamen skat, jeg klarer jo maden, det skal du ikke tænke på. Og jeg skifter også min søn. Så kunne hun sidde og strikke eller hækle, se fjernsyn, eller snakke med sine veninder. Og så kunne jeg ligge i fast rutefart mellem køkkenet og garagen, hvor jeg havde mit lager.”

Min kone så ikke mit misbrug

Lars’ kone så ikke hans misbrug. Og det undrer ham meget, at hun ikke gjorde det. Hans omgangskreds og familie havde spottet det. Men de kommenterede det aldrig: ”Det måtte jo være vores sag, at det var sådan det var.”

Min ekskone begrænsede mit forbrug

Hans ekskone opdagede dog på et tidspunkt hans misbrug. Hun satte ham med mellemrum stolen for døren og flyttede hjemmefra med sønnen. Så kunne han få raset ud og drukket færdig. Nogen gange tog det nogle dage, andre gange en uge eller fjorten dage. Og så kom hun så tilbage, og så kunne han holde sig i skindet i en periode på – nogle gange op til et år: ”Havde det ikke været for hende, så havde jeg enten siddet på en bænk i parken – eller også havde jeg været død. Det tror jeg.”