Svært at være i forløbet med Jobcentret

Bokja Hansen, har haft en depression og en spiseforstyrrelse

Bokja Hansen har haft en depression. Da hun blev syg mistede hun sit job, og hun kom i et forløb med Jobcenteret.   

Blev uddannet sygehjælper

Bokja fik en uddannelse som sygehjælper i 1990. Hun arbejder som sådan lige indtil hun mister jobbet på grund af for megen sygefravær grundet depression. Det indebærer, at hun skulle have kontakt med Jobcenteret. 

Samarbejdet med Jobcenteret var hårdt

Hun oplevede samarbejdet med Jobcenteret som hårdt. Heldigvis havde hun dog sin støtte-kontaktperson, som hjalp hende og deltog i alle møderne. Hun havde svært ved at samle sig, og hun synes ikke, at hendes sagsbehandler virkede som om, at han vær særlig interesseret i at hjælpe hende. 

Han nævnte engang, da jeg var ved at afslutte forløbet sammen med ham, at jeg nærmest havde ligget nederst i bunken, fordi han ikke havde været bekymret for mig. Jeg skulle jo nok klare den.”

Skulle selv gøre alt arbejdet

Hun oplevede ikke, at han hjalp hende under hele forløbet. Det var hende selv, der skulle finde jobprøvninger, og så udfyldte han blot papirerne. 

Jeg synes, at det var rigtig hårdt at være i jobsystemet, hvor jeg også følte mig truet på, at jeg ikke fik nogen penge. Vi vidste ikke, om vi kunne blive boende i vores hus, fordi vi ikke kendte min jobsituation.”