Svingdørspatient i mange år

Mette er tørlagt alkoholiker.

Mette Madsen beskriver sig selv som tørlagt alkoholiker. Hun kom ud af sit misbrug efter 12 år. I alle disse år var hun svingdørspatient. Først efter mange år indså hun, at hun måtte gå i døgnbehandling for at komme ud af det.

Ud og ind af psykiatrisk afdeling

Efter to år med misbrug indvilligede hun i at komme på en psykiatrisk afdeling for at blive afgiftet. Det var dog ikke nogen succes. Dagen efter blev hun sendt hjem igen til det samme. Hun oplevede ikke, at hun fik anden hjælp, end at hun var i stand til at stavre hjem igen. Derefter endte hun som svingdørspatient i mange år.

Indlæggelse på den lukkede afdeling

Til sidste ringede hendes eksmand til hendes læge for at få hjælp. På det tidspunkt var hun ud over alkoholmisbruget også blevet manisk. Han var kommet hjem, hvor hun var ved at lave hele deres hjem om. Hun havde været i IKEA og købe møbler. Hun have malet – og havde nærmest pillet køkkenet ned og alle lågerne hang ude i træerne. Da kom deres egen læge og sagde. ”Hun skal indlægges – og det bliver på den lukkede”.

Indså at hun havde brug for døgnbehandling

På den lukkede afdeling fik hun hjælp. Men problemet var bare, at hun kom hjem til det samme. Hun var stadig arbejdsløs. Og det var meget svært for hende ikke at drikke. Så startede det forfra og fortsatte fire-fem år indtil en dag: ”Og der stod jeg lige pludselig en dag og så mig selv i spejlet – og kunne se, at jeg lignede min mor. Der gik det op for mig. Du er nødt til at gå i døgnbehandling.”