Sygdom skal ikke knække os

Søren Vestergaard, har genoptrænet et knæ

Søren Vestergaard har slidgigt i det ene knæ. Han er gift med Else, som har psoriasisgigt. På grund af gigten er der ting, som de ikke kan i deres hverdag, men de hjælper hinanden så godt de kan. De er enige om, at sygdom ikke skal knække dem.

Søren har genoptrænet sit knæ via GLA:D genoptræningsforløbet.

Se også: Træningen er behandlingen - en beskrivelse af GLA:D forløbet.

Referat af filmens indhold:

Begge er ramt af gigt

Både Søren og Else Vestergaard er ramt af gigt. Han af slidgigt og hun af psoriasisgigt. Det har betydet, at der er ting, som de ikke kan i deres hverdag. Før Søren fik genoptrænet knæet, var hun ikke i tvivl om, at han havde smerter. Men han var ikke meget for at indrømme det. Han blev f.eks. irriteret på Else, hvis hun opfordrede ham til at tage det lidt med ro. "Nej, han fejlede skam ikke noget, var hans svar", fortæller Else.

De har hjulpet hinanden i hverdagen

De har altid hjulpet hinanden i hverdagen. Hvis den ene var god til noget, lavede han eller hun det – og så lavede den andet noget andet. 'I alt fald har Søren aldrig lagt tøj sammen', fortæller Else. Til gengæld har han købt ind, når Else ikke har kunnet - og støvsuget, for det måtte Else ikke på grund af sin gigt.

Hvad man ikke når den ene dag, når man den næste

De ting, som de ikke kunne, lod de bare være med at gøre. Hvis der har været noget, som de ikke har haft kræfter til den ene dag, så har de blot ventet til den næste. Selv om Else synes, at der nogle gange har været for beskidt til at modtage besøg, så har de alligevel haft gæster. 'Men der er aldrig nogen, som har været kede af at komme på besøg hos os' tilføjer hun. Og så er de enige om, at sygdom i altfald ikke skal knække dem.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.