Sygdommen har sat livet i perspektiv

Hans Jørgen og Merete Pommergaard, han har slidgigt

Hans Jørgen Pommergaard har fået lavet 3 operationer, en i knæet og en operation i hver hofte. Med den viden som Hans Jørgen og Merete Pommergaard har i dag, ville de ønske, at han var blevet opereret tidligere. Men perioden med sygdom har også sat livet i perspektiv og har styrket deres parforhold.

Referat af filmens indhold:

Operationen skulle være sket tidligere

Merete Pommergaard ville ønske, at Hans Jørgen havde fået operationen før, så han havde sluppet for nogle af smerterne og begrænsningerne. Men de udskød beslutningen, fordi de havde hørt mange dårlige historier om, hvor galt det kunne gå. 

Var bange for at blive opereret

Hans Jørgen var bange for at blive opereret, fordi han havde hørt andre menneskers negative oplevelser med operationen. Han var bange for, at operationen ville forværre hans tilstand. Men til sidst havde han så ondt, at ham var ligeglad med risikoen. 

Prioriterer anderledes nu

Sygdomsforløbet har gjort, at de prioriterer anderledes nu end før. De siger ofte ordet ”pyt” og gider ikke gå op i bagateller. De accepterer også, at alderen spiller en rolle. De kan ikke de samme ting, som de kunne tidligere. Efter operationen synes Hans Jørgen kun, at det er alderen han skal tage hensyn til, for operationerne har kureret de fysiske skavanker, han havde.

Sygdomsforløbet har påvirket deres parforhold

Merete synes også, at sygdomsforløbet har styrket deres forhold, fordi det er en styrke at vide, at man kan komme godt igennem en svær periode i livet. Man viser, at man kan hjælpe hinanden - og give plads til hinanden i en periode, hvor den ene har mere brug for støtte end den anden.

 

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.