Symptomer i hverdagen

Personer med hjertesvigt

Ikke alle oplever samme symptomer, når de har hjertesvigt. De fleste mærker træthed og og synes de orker mindre, - og det kan være svært at acceptere.

Mette Møller er flere gange faldet, fordi hun har følt sig søsyg. Derfor betyder hendes rollator også meget for hende, med den kan hun komme langt omkring.

Kim Hansen har en aktiv søn på 3 år, og det kan være svært, når Kim føler sig så træt. Efter han har fået hjertesvigt, har han brug for en pause efter 3-4 timer. Det betyder også, at når Kim har sin søn i en weekend, skal det tilrettelægges, så han kan få en pause ind imellem.

Svend-Erik Ortved Larsen tager den med ro, når han oplever uregelmæssig hjerterytme. Han oplever, at hvis han gør sig umage med at tænke på noget andet, så falder hjertet til ro. Ud over det føler han sig på mange måder, som han gjorde inden han fandt ud af, at han havde fået hjertesvigt. 

Se mere i videoen "Lad ikke sygdommen styre dig".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.