Synes selv, at jeg lykkes som far

Rico Jacobsen, haft misbrug, angst og depression

Rico Jacobsen har kæmpet med misbrug, angst og depression i mange år, men er i dag kommet ud af både misbrug og depression. Han har fået to børn, men bor ikke længere sammen med moren. Han har derfor ikke børnene 24-7. 

Fokus på stabilitet

Rico synes selv, at han det lykkes for ham at være far – i modsætning til sin egen far, som var fuld hele tiden, utilregnelig og ustabil. 

Jeg har et klart og tydeligt fokus på netop at skabe så meget stabilitet som muligt, så meget ro som muligt, hvor misbrug ikke er involveret. Det er min mission i livet at skærme dem så vidt, det er muligt fra misbrug, fordi jeg ved, hvor skadeligt det er.” 

Ved, hvad man som far ikke skal gøre

Han mener, at de hårde oplevelser, han selv har haft med fra sin egen barndom, er blevet en form for retningslinje for, hvad man ikke skal gøre. 

Det synes jeg under omstændighederne, at jeg lykkes godt med.” 

Måden han klarer forældrerollen på

Hans måde at klare at have børn på - på trods af en psykisk sygdom - handler meget om at have respekt for sig selv. 

Hvis jeg sørger for at bevare det fokus på mig selv hele tiden, har jeg det sådan, at så kan jeg være en langt bedre far for mine børn, fordi jeg kan være der 100% for dem, når jeg så er der.” 

Kan tilbyde børnene nærvær

Rico ved godt, at han ikke kan holde til at være på som forælder døgnet rundt. Men når han har børnene, er det vigtigt for ham at være meget nærværende.

I stedet for at prøve at være der halvt døgnet rundet, er det måske mindre, jeg kan være der, end hvad andre er – jeg ved det ikke, men jeg vil langt hellere bare være det 100%. Så vi sidder og bygger LEGO sammen eller ét eller andet, hvor jeg kan tilbyde dem det totale nærvær.” 

Mine børn giver mig mening med livet

Hans børn betyder meget for ham og er årsagen til, at han holder sig ædru, selv om han stadig kan opleve svære perioder.

For mig er mine børn jo det allermest fantastisk på denne her jord (..). De er den klare stopklods, der ligesom stopper mig og får mig til at fortsætte på den her vej, som jeg ligesom har indledt nu (..). De giver mig netop det her formål, som jeg ligesom kan stræbe efter. Alt det er ligesom meningen med livet for mig er nu. Det er min familie.”