Taknemmelighed til livet

Merethe Hallingskog gift med Henrik Balch som har uhelbredelig kræft

Merethe Hallingskog er gift med Henrik Balch, som har uhelbredelig kræft. Hun er meget taknemmelig for at have mødt kærligheden gennem Henrik, og hun mener, at det er mirakel, at de har mødt hinanden. 

Referat af filmens indhold:

Taknemmelig for kærligheden

Merethe fortæller, at selvom Henrik skal dø og hun vil blive alene, så vil hun altid være taknemmelig over at have fået lov til at opleve kærligheden på den måde. 

Et mirakel at de har mødt hinanden

I starten synes hun, at det var meget uretfærdigt, at de ikke skulle have lov til at leve, indtil de blev mindst 85 år. I starten håbede hun også på mirakler - og har også bedt til, at det skulle ske. Hun har også været på retræter, haft brug for stilhed og bøn. 'Men det hjælper ikke', fortæller hun - 'jeg ved, at han skal dø. Miraklet er, at vi har mødt hinanden og fået mange år sammen'.

Ingen kender fremtiden

Hun tror ikke længere på, at han bliver helbredt - og kan leve sammen med hende de næste 10 år. I starten troede hun, at der måske kunne ske noget, for det hører man jo ind imellem om. Men det tror hun ikke på mere. På den anden side tror hun ikke, at han dør i morgen - og de vil jo også gerne nå at døbe et barnebarn i foråret. Men ingen ved, hvornår det sker, slutter hun.