Til sidst mistede jeg mit arbejde

Erik Nielsen er ædru alkoholiker.

Erik Nielsen er alkoholiker, men drikker ikke mere. Han har holdt sig ædru i otte år. I mange år kunne han passe sit arbejde, men til sidst blev han fyret og det var starten på hans deroute.

Engang kunne man drikke på sin arbejdsplads

I mange år passede Erik sit arbejde. Men dengang var det også helt legalt at drikke et par bajere på sin arbejdsplads. Og kom man og lugtede lidt af øl om morgenen, så gik det nok endda. I mange år gik det på den måde. Men til sidst blev det så slemt, at han var nødt til at melde sig syg den ene gang efter den anden – og han var ikke længere i stand til at gå på arbejde: ”Jeg kunne simpelthen ikke komme ud af sengen. Jeg kunne ikke passe mit arbejde. Og så kom jeg en morgen og var påvirket. Og der blev jeg bortvist. Fair nok!

Efter fyringen startede hans deroute. Og han mistede sit kørekort, kastede blod op og havde utallige indlæggelser på psykiatriske skadestuer.

Må leve med fortidens svigt

Han er sig bevidst om de svigt, han har begået i årene med misbrug: ”Jeg må leve med de svigt, jeg har gjort. Det tager jeg på mig. Og så vil jeg leve ordentligt resten af min tid. Jeg er ved at være en gammel mand. Jeg vil sgu opføre mig ordentlig og være ærlig. Og ikke lyve overfor folk - eller stjæle fra folk. Eller hvad jeg nu har gjort i gamle dage. Det er slut med det. Jeg vil være mig selv bekendt. Og det kan jeg være. Og det er jeg!"