Træning er godt for hjertet

Gitte Bardrum-Larsen, fysioterapeut og Pernille Buch, hjertelæge

Det er godt at træne, både for hjertesyge og alle andre. For hjertesyge er det særligt vigtigt. Det nedsætter risiko for forværring.

Det anbefales at du dyrker 30 minutters konditionstræning hver dag. Det vil sige at du 30 minutter om dagen skal opleve at være forpustet til snakke-grænsen. De 30 minutter behøver ikke at være på én gang. Du må gerne dele det op i for eksempel to gange à 15 minutter, hvis det passer bedst til dig.
Snakke-grænsen, er den grænse, hvor du er forpustet og trækker vejret hurtigere, men hvor det stadig er muligt at snakke.

Træning nedsætter risikoen

Det er vigtig at du husker at træne, fordi det forebygger sygdom og nedsætter risikoen for et nyt hjerteanfald.

Hvis du har hjerteproblemer og samtidigt har feber, bør du blive hjemme fra træning, indtil du er rask. Når du så er blevet rask, er det vigtigt at komme hurtigt igang med at træne igen.

Normal træning er sundt for hjertet

Hvis du træner normalt og ikke presser dig selv ekstremt, skal du ikke være bange for hjertet. Men hvis du får smerter i brystet, skal du være opmærksom. Og stopper det ikke, skal du kontakte en læge.

Hør i videon mere om bl.a. forskellen på motion og træning.

Se også "Vægttab og træning".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.