Vigtigt at bevare nærheden med hinanden

Henrik Balch, 61 år, har uhelbredelig kræft

Henrik Balch og Merethe Hallingskog er gift. Henrik har uhelbredelig kræft. Fysisk kontakt og intimitet har altid været vigtig for dem - og det forsøger de at fastholde trods sygdommen.

 

Fysisk kontakt og intimitet har altid været vigtig

Merethe fortæller, at de altid har prioriteret det meget højt at være intime med hinanden. I den periode hvor Henrik fik kemoterapi og næsten ikke kunne udholde at blive rørt, fordi alt gjorde ondt - der talte de om, jamen hvad er så rart?

Lysten er ikke forsvundet

Deres lyst er ikke forsvundet - hverken Merethes eller Henriks. Men det tror Henrik måske har noget at gøre med, at det altid har været en vigtig del af deres liv. Og de har også altid formået at sætte ord på ting, som gør ondt eller er svært at tale om. Og det er de fortsat med. 

Sygdommen har sat andre rammer for det erotiske

Det erotiske har ikke lidt under sygdommen, men sygdommen har sat nogle andre rammer for den del af deres liv, som for eksempel hvis Henrik har været for træt, for forkvalmet osv. De græder også sammen i det erotiske, for det erotiske lukker også op for sorgen.

Alene den fysiske kontakt er vigtig at bibeholde. Blot det at ligge tæt, ligge i ske, holde om hinanden er en måde at fastholde det erotiske på. 'Det er en del af det at være sårbare sammen', slutter Henrik.