Vil gerne have både job og uddannelse

Johnny Jack Olsen, har angst og depression

Johnny Jack Olsen har haft depression og angst, siden han var barn. Han har haft problemer med at gennemføre en uddannelse og have et arbejde på grund af sine psykiske problemer. I dag har det dog så godt, at han er begyndt i jobprøvning. Og han håber, at han på et tidspunkt vil kunne tage sig en uddannelse inden for psykiatrien.

Er begyndt i jobprøvning

Johnny synes selv, at han i dag er blevet meget stabil. Og det mener han skyldes både den kognitive terapi og medicinen. Det betyder, at han er begyndt i jobprøvning, hvilket er noget helt nyt for ham, da han tidligere har haft det for dårligt til at kunne arbejde. 

Jeg har ikke kunnet noget overhovedet. Jeg har ikke kunnet arbejde. Jeg har bare haft det rigtig skidt. Men nu er jeg begyndt i jobprøvning for at se, hvor meget jeg kan. Og det går rigtig godt.” 

Jobprøvningen var lidt hårdt i starten

Han oplevede dog jobprøvningen som lidt hårdt i starten, men nu går det godt. 

Jeg startede med nogle få timer kun, men det begynder at gå derop af. Man skal lige tilbage i det. Det kan godt tage lidt tid at komme tilbage, sådan at det er en hverdag at lave noget. Men det går hurtigt, når du først er begyndt.” 

Vil gerne arbejde med psykisk syge

I fremtiden kunne han godt tænke sig at arbejde med psykisk syge eller fysisk handicappede.

Jeg har før arbejdet med psykisk handicappede. Det er simpelthen det bedste, man kan gøre. Hver gang man kommer hjem, har man det godt. Man føler, at nu har jeg gjort noget, og det er simpelthen bare så rart.”

Har indblik i hvor svært det kan være

Johnny vil gerne bruge sin egne erfaringer til at kunne hjælpe andre i en lignende situation.

Jeg har jo et unikt indblik i, hvordan det hele kan føles, og hvor svært det kan være. Det bruger jeg, når jeg arbejder især med unge. Især unge med psykiske problemer.” 

Håber på et tidspunkt at klare en uddannelse

Han mener ikke, at han nødvendigvis behøver at tage sig en uddannelse for at arbejde inden for området, fordi man kan finde et arbejde, der er baseret på, at man selv har erfaringer med at være psykisk syg. På den anden side er han klar over, at hvis han virkelig vil arbejde inden for området, kræver det en uddannelse. 

På et eller andet tidspunkt håber jeg, at jeg føler mig klar til at tage en uddannelse. Lige nu skal jeg ikke begynde på en uddannelse. Det kan jeg godt mærke. Men jeg er sikker på, at i fremtiden kan jeg godt tage uddannelsen og komme i gang med det.”