Vores hverdag har ændret sig

Gerda og Finn Petersen. Gerda har fået ny hofte

Gerda Petersen har fået udskiftet en hofte. Problemerne med hoften har betydet, at hun ikke er så villig til at tage hjemmefra som tidligere. Hendes mand Finn Petersen tager derfor som oftest afsted alene.

Referat af filmens indhold:

Bliver hellere derhjemme

Gerda tager ikke gerne med i byen, for det er svært at komme rundt, når man ikke går så godt, og stolene er for små og lave og derfor for svære at komme op af. Så er det nemmere at blive hjemme. Det har betydet, at Finn som oftest tager afsted alene.

Må sove i stuen

For øjeblikket sover Gerda i stuen, så hun undgår at skulle op ad trappen til soveværelset. Hun har mobiltelefonen med sig over alt, så hun altid kan få fat på Finn, hvis hun skulle få brug for hans hjælp, f.eks. til toiletbesøg om natten.

Mobiltelefonen er med overalt

Finn har også altid mobiltelefonen med, hvis han tager hjemmefra, så Gerda kan få fat på ham. Men nogle gange kan han glemme den. Det ødelægger turen noget, og han har det ikke godt, før han er hjemme igen.

Engang gik det galt

Han bryder sig ikke om, at Gerda er alene hjemme, og der ikke er nogen til at hjælpe hende, hvis der skulle ske noget. De har oplevet, at det gik galt en gang, hvor Gerda sad to timer på toilettet og ventede på hjælp, fordi hun var faldet. "Det er noget man husker - og det var en grim oplevelse", fortæller Finn. "Og jeg tror, at det var lige så slemt for mig som for Gerda".

Se også videoen "Aflastningshjælp"

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.