Vores liv er blevet begrænsede

Hanna og Ove Næshave, hun har gennemgået 3 knæoperationer

Hanna Næshaves knæproblemer startede med en ulykke, hvor hendes menisk i knæet sprang. Hannas dårlige knæ betyder både, at der er begrænsninger for, hvad hun kan alene - og hvad de kan sammen.

Det startede med en ulykke

 

Hanna Næshaves knæproblemer startede med en ulykke, hvor hendes menisk i knæet sprang. Da det skete tænkte Ove Næshave, at ulykken godt kunne gå hen og sætte begrænsninger for deres liv. Hannas dårlige knæ betyder både, at der er begrænsninger for, hvad hun kan alene, og hvad de kan sammen.

Begrænsninger i hverdagen

De er vant til at rejse meget, og Hannas knæproblemer har begrænset dem lidt. De tænker over, hvor de rejser hen – og om de kan deltage. Hanna kan heller ikke længere deltage i gåture med familien, men må nu nøjes med at have maden klar, når de kommer hjem.

Også begrænsninger i Oves hverdag

Det påvirke også Oves dagligdag, da han ikke længere har den samme frihed som tidligere. Der er mange ting, som Hannas skal have hjælp til – og han er også mere opmærksom på at hjælpe hende, hvor han kan. Det gælder både hjælp til husarbejde, havearbejde mv. Samtidig bliver de begge ældre, og det betyder at mange opgaver hober sig op.

Se også videoen "Hårdt at træne op igen og igen".

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.