Kognitiv terapi hjalp mig meget
Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies
Sådan foregår kognitive terapi
Johnny fortæller, at kognitiv terapi går ud på, at man sidder med en psykolog eller en psykiater, og så snakker man simpelthen om livet.
”Man snakker om alt, man har brug. Det er jo meget forskelligt for os alle sammen, hvad det er, man lige har behov for at få hjælp til. Det er simpelthen det, de hjælper dig med. De hjælper dig med at forstå, hvad det er, der sker inden i dig. Hvordan du kan tackle situationen.”
Det hjælper at snakke
Han synes generelt, at det hjælper at få snakket, om de problemer man har, for det kan være svær at snakke med andre om det.
”Generelt føler man ikke, at man bare kan snakke med, hvem som helst om det.”
Øvelserne hjalp
Han fik også nogle øvelser hos psykologen, som han skulle gennemføre.
”Dem, der har hjulpet mig allermest, det var øvelserne til at styre min angst. Det hjælper rigtig meget. Det får ligesom tankerne og følelserne væk fra den der situation, hvor man føler, at man skal flygte. Så man ligesom kan falde ned igen.”
De små udfordringerne hjalp
Det hjalp ham også at få små udfordringer af psykologen, som han skulle gennemføre derhjemme.
”En af de ting, der hjalp rigtig meget på det hele, det var nogle små udfordringer, man fik. Det kunne være, at jeg havde svært ved store forsamlinger. Så fik jeg en udfordring om, at jeg skulle gå ud i en forsamling. Ikke bare det største, du kan finde, men prøv at gå ud i et center eller et eller andet og gå rundt. Så lærer man, at det ikke er så farligt.”
Det er ikke så farligt at prøve det, man er bange for!
Johnny synes ikke, at det er så farligt at prøve det, som man er bange for. Alternativet er jo at sidde derhjemme og være angst. Han har selv opdaget, at det er nemmere bare at gå derud og gøre det.
”Man finder ud af, at det er meget nemmere bare at gå derud. Gør det! Når du har gjort det nogle gange, så er der ikke farligt længere.”
Opdateret onsdag den 23. okt. 2024